2. urodziny Fundacji Kochania Poznania

Opublikowany w Z życia Fundacji Tagi ,,,

Styczeń i luty to dla nas niemałe wyzwanie. Rozpoczynamy wiele nowych projektów, składamy kolejne wnioski i myślimy o dalszym rozwoju naszego kochanego Poznania.

Pochłonięci pracą nie wspomnieliśmy o naszej małej rocznicy.

Fundacja Kochania Poznania 8 lutego obchodziła swoje 2. urodziny.

Czas na małe podsumowanie:

W tym okresie udało się nam upamiętnić w postaci skwerów dwie ważne dla poznaniaków osoby:

Złożyliśmy także kolejne wnioski: wniosek o Skwer Trzech Tramwajarek, poświęcony trzem bohaterkom Poznańskiego Czerwca ’56 oraz wniosek o nazwanie 16 poznańskich ulic nazwiskami 16 wybitnych literatek, których twórczość była skupiona wokół Poznania.

Wciąż opowiadamy o naszym kochanym mieście, prowadzimy m.in. profile Ulicznik Poznański, Pomniki Poznania, Poznańskie Legendy, Fontanny Poznania, na których publikujemy teksty autorstwa Paweł Cieliczko, przybliżające czytelnikom wspaniałą historię, przepiękną architekturę oraz tajemnicze legendy Poznania.

Bardzo dziękujemy wszystkich osobom i instytucjom zaangażowanym w naszą działalność.

Szczególne podziękowania należą się Wam drogie poznanianki, poznaniacy i miłośnicy naszego miasta! Wszystkie Wasze pozytywne słowa, reakcje i gesty poparcia motywują nas do dalszej pracy.

Dziękujemy za wspólnie spędzony czas! Czekamy na więcej.