Przyznano wieloletnie dotacje na kulturę.

Opublikowany w Z życia Fundacji

„Ponad 18 mln zł z budżetu Miasta Poznania otrzymają w latach 2017-2019 organizacje pozarządowe, których projekty zwyciężyły w otwartym konkursie na wieloletnie projekty kulturalne.” – czytamy na stronie kultura.poznan.pl.

Niestety nasz projekt  „Pomniki Poznania – podniesienie świadomości mieszkańców oraz gości w zakresie historii Poznania opowiedzianej poprzez małą” nie otrzymał dofinansowania. Ne pozostaje nam nic innego jak przeanalizowanie projektu i wyciągnięcie odpowiednich wniosków, tak, by nie popełnić tych samych błędów w przyszłości. Lata dzień Wydział Kultury ogłosi konkursy roczne – mamy jeszcze szansę.

W priorytecie dotyczącym projektów wydawniczych związanych z Poznaniem tematem lub osobą twórcy oraz programy promujące czytelnictwo wsparcie finansowe otrzymały następujące organizacje:

• Fundacja Instytut Kultury Popularne – Wielkopolskie Mikrohistorie
  • Stowarzyszenie Antropologów Kultury „Etnosfera” – Endemity
  • Stowarzyszenie „Miasteczko Poznań” – Wydanie i promocja czasopisma społeczno-kulturalnego „Miasteczko Poznań”
  • Stowarzyszenie Czasu Kultury „Czas Kultury” – edycja i promocja wersji papierowej i internetowej czasopisma w latach 2017-2019

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w realizacji zadań!