Anna Pilch Mikoda

Absolwentka Wydziału Architektury Wnętrz i Wzornictwa oraz Wydziału Rzeźby i Działań Przestrzennych Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu. W 2008r. została finalistką konkursu im. Marii Dokowicz na najlepszy dyplom Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu. W 2008 r. jej rzeźba została wyróżniona w konkursie im. prof. Józefa Kopczyńskiego na medal i mała formę rzeźbiarską. Od 2001 r. związana z Poznaniem, w którym mieszka i pracuje. Od 2006 r. tworzy pracownie projektową Bukabu. Od 2012 r. współtworzy duet projektowy dekoratorka.pl.

Zajmuje się projektowaniem, rzeźbą, sztuką użytkową, architekturą, grafiką projektową, rysunkiem, oraz ilustracją. Jest autorką wielu realizacji architektonicznych i projektowych w Poznaniu i poza jego granicami. Współpracuje z Fundacją Kochania Poznania. Jest autorką ilustracji między innymi do takich publikacji jak: Poznański przewodnik literacki (Media Rodzina, Poznań 2013), Legendy Pałuckie (Wulkan, Żnin 2014), dwumiesięcznik „Puls Poznania”, blog „Kocham Poznań” na miastoznaj.pl.  Jest aktywnym członkiem Fundacji Głosem Zwierząt, w której odpowiada między innymi za oprawę graficzną.